Piirkond:
Keel:

Me teeme iga päev teie nimel suuri pingutusi ja pühendume tsöliaakia ning gluteeni- ja nisutundlikkusega seotud teadusuuringutele, haridusele ja muudele teenustele.

Schär on gluteenivaba elukvaliteedi teerajaja

Euroopa populaarseim gluteenivaba kaubamärk sai alguse Lõuna-Tiroolis Meranis/ Meranos asuvas väikeses apteegi ja tervisetoodete poes. Täna on Schär teie usaldusväärne partner gluteenivaba dieedi ja elustiili valimisel. Me teeme iga päev teie nimel suuri pingutusi ja pühendume tsöliaakia ning gluteeni- ja nisutundlikkusega seotud teadusuuringutele, haridusele ja muudele teenustele.

Schäri kaubamärk asutati 1922. aastal. Algselt oli see gluteenivaba imiku piimasegu, mille valmistas Innsbrucki juhtivarst Anton Schär. Ulrich Ladurner võttis 23-aastaselt üle vanemate apteegi ja tervisetoodete poe ning juba siis tundis ta huvi nende gluteenivabade toodete vastu. Ta tutvustas neile poe tootevalikut ja võttis 1979. aastal lõpuks kogu kaubamärgi üle. Ta uskus toodete potentsiaali, sest teadis oma klientidega peetud vestluste põhjal, et tsöliaakiahaigetele pole tegelikult sobivat toitu. Sellest ajast alates on ta spetsialiseerunud gluteenivabade toitude tootmisele, tuues Schäri kaubamärgi lõpuks turule 1981. aastal.

Gluteenivabad toidud muudavad turgu

35 aastat tagasi diagnoositi tsöliaakiat küllaltki vähe. Talumatuse teema muutus tasapisi aktuaalseks. Selle arenguga kasvas huvi ja vajadus gluteenivabade retseptide väljatöötamise järele.

Hinnanguliselt kannatab tsöliaakia all üks inimene sajast. Tänasel päeval peetakse gluteenivaba toidu söömist ainsaks viisiks, kuidas selle talumatuse vastu võidelda. Varem põhines gluteenivaba dieet lihtsatel, looduslikel gluteenivabadel retseptidel, mis olid valmistatud riisist, maisist ja kartulist. Schär hakkas järk-järgult tooma turule gluteenivabu tooteid, sealhulgas mitmesuguseid küpsiseid ja gluteenivaba jahu.

See oli omamoodi revolutsioon gluteenitalumatutele ja tasapisi hakkasid nad taasavastama oma elukvaliteeti. Lõpuks pakkus keegi välja korraliku lahenduse: gluteenivabad tooted, mis toitumisõpetusele kohaselt vastasid nende vajadustele. Schär pakub ka tänapäeval populaarsete tavatoitude gluteenivabu versioone. Need on maitse, lõhna, välimuse ja konsistentsi poolest väga sarnased tavatoitudele ning sobivad märkamatult tänapäeva elustiili. Nende toodete hulka kuuluvad tervislikud gluteenivabad toidud.

Osta Sinuteek.ee Tervisepoest

WHAT IS CELIAC DISEASE?

Celiac disease is caused by increased susceptibility to gluten which is contained by various cereals.

Signs of celiac disease
When something contained gluten is consumed, stomach starts to growl and ache. Stomach by bloat. Fatigue and weakness occurs. Typical symptoms are diarrhoea, weakness, weight loss, bloated stomach, stomach ace, vomiting, small height, especially for children. Not only children, but also adults suffer from this disease. Celiac disease manifests it differently for each individual.

WHAT IS GLUTEN?

Gluten is a protein found is some varieties of cereals. Gluten is also considered as a glue that binds the grain that has been milled into flour. Gluten has another typical characteristic: it makes thick bread and pizza dough springy. Therefore many food items contain gluten.

WHAT TO DO IN CASE OF CELIAC DISEASE?

If celiac disease has been diagnosed, there is only one solution: to avoid eating food items that contain gluten.

Only gluten free products are allowed to be consumed. Unfortunately, celiac disease cannot be treated with any medicines. However, the food is still tasty also without gluten. Such gluten free products are offered by the company Schär whose assortment of food products is qualitative and vast.

WHAT IS FORBIDDEN TO BE EATEN?

One definitely is not allowed to eat wheat, barley, rye, spelt, pizza, pasta, bread, muesli, pies and cookies, chocolate containing grain. One should be careful when eating sausages, ice cream and dried fruit. The ingredients of the product should be always taken into account, as many food items contain gluten.

WHAT CAN BE EATEN?

It is allowed to consume meat, fish, eggs, potatoes, rice, corn, millet, nuts, fruit and vegetable, milk, yoghurt, cheese, butter, honey, marmalade, fruit juice, lemonade, tea and special gluten free products.

Safe are those products which are marked with an indication: gluten free, as the gluten free products of Schär. Such products have special marks – crossed spikelet.

Schär

i3

Toodete elektrooniline tellimine registreeritud kasutajatele.

Külasta i3 saiti

Video

Video esitlus Oribalti kohta

Vaata videot

Kontaktid

AS Oribalt Tallinn

Kõrtsi tee 9, 75306, Rae vald
Harju maakond, Eesti 
Tel.: +372 651 5100
Fax: +372 651 5111
E-mail: est@oribalt.com

 

SIA Oribalt Riga

Dzelzavas iela 120M,
LV-1021, Rīga, Latvija
Tel.: +371 6780 2452
Fax: +371 6780 2460
E-mail: riga@oribalt.com

 

Oribalt Vilnius UAB

Maišinės k. 1C, LT-21401
Trakų r. sav., Lietuva 
Tel.: +370 5268 8401
Fax: +370 5268 8400
E-mail: vilnius@oribalt.com

 





 

 

SIA Panpharmacy

Dzelzavas iela 120M,
LV-1021, Rīga, Latvija
Tel.: +371 6780 2452
Fax: +371 6780 2460
E-mail: riga@oribalt.com

 

Võta meiega ühendust

sõnum saadetud

Sulge